Fesztivál fellépők, akiket meg kell ismerned: Flume

Flume koncert a Sziget Fesztiválon Augusztus 13.-án!

Arra gondoltunk, hogy egy cikksorozat keretein belül bemutatjuk nektek a nyári fesztiválszezon fellépőit, hogy jobban megismerjétek őket és kedvet kapjatok hozzájuk. Az első előadónk Flume!

Harley Edward Streten, ismertebb nevén Flume, ausztrál zenei producer. 1991 november 5-én született Sydney-ben, ahol a mai napig él. Zene iránti érdeklődése 13 éves korában bontakozott ki, amikor is elkezdte saját zenéjét kreálni. 2010-ben új projektbe kezdett és HEDS néven készítette számait a house műfajában, főként remixeket és két saját szerzeményt is, amelyeket Flow-nak és a Fizz-nek keresztelt el.

2011-ben fedezték fel, amikor is egy ausztrál lemezcég, a Future Classic versenyt indított előadóművészek számára. Flume a Sleepless, Paper Thin és Over You című zeneszámaival indult, majd fel is keltette a Future Classic alapítója, Nathan McLay figyelmét, aki a fiatal tehetség menedzserévé vált. McLay segítségével kiadták az első EP-jét Sleepless néven, amely az előbb említett három számot tartalmazza.

Első albuma 2012 november 9-én jelent meg Flume néven. Olyan előadókkal működött együtt, mint George Maple, Moon Holiday, Jezzabell Doran, Chet Faker és a new yorki rapper T.Shirt. Az album elérte az első helyezést az ausztrál iTunes listákon, illetve második helyezést az ARIA albumlistán. A kezdeti sikert több is követte, egyre több száma került fel a zenei toplistákra, köztük a ‘Sleepless’, ‘Holdin On’, ‘On Top’ és egy remixe, a ‘Hyperparadise’.

2013 februárjában  indult el első ausztráliai turnéjára, ahol több, mint 40.000 jegyet adtak el. Még ebben az évben részt vett az SXSW fesztiválon is. 2014 elejét ezután nemzetközi turnézással töltötte, fellépett Dél-Amerikában és Kaliforniában is a Coachella fesztiválon. Emellett 10 zenei díjjal is rendelkezik, sőt pár napja nyerte meg a legjobb elektronikus album Grammy díját.

2016-ban bejelentette új albuma, a Skin érkezését, amely májusban jelent meg. Az album olyan számokat tartalmaz, mint a ‘Never Be Like You’ vagy a Tove Lo-val közös ‘Say It’.

Hallgassunk bele az egyik legismertebb számába 😉

Forrás

[urlpreviewbox url=”https://www.tickething.com/event/tickets/952?”/]