Red Bull Pilvaker 2017 – A szavak forradalma

Idén 5. alkalommal kerül megrendezésre az év egyik legegyedibb és leghazafiasabb eseménye, amely ötvözi a költészetet és a könnyűzenét.  Készülj! Hamarosan érkezik a Red Bull Pilvaker 2017.

FIATAL MAGYAR MŰVÉSZEK, A MAGYAR KÖLTÉSZET IKONIKUS VERSEIT INTERPRETÁLJÁK A SAJÁT STÍLUSUKBAN, SEGÍTSÉGÜL HÍVVA A ZENE, A SZÍNHÁZ ÉS A KREATIVITÁS EREJÉT.

Az esemény iránt minden évben hatalmas az érdeklődés és szinte már-már presztizskérdés, hogy ki az, aki rész tud venni a korlátozott férőhellyel rendelkező ‘megemlékezésen’.

A kultúrális és könnyűzenei ötvözet minden évben március 15-én kerül megrendezésre. Tekintsünk kicsit vissza a múltba, hogy mitől is egyedülálló ez a produkció évről-évre.

Az első Red Bull Pilvaker 2012-ben került először megrendezésre, amely egy verseny keretein belül lehetővé tette a tehetséges hazai rímfaragóknak – repperek és slam potery szavalók – , hogy saját értelmezésükben dolgozzák fel az 1848-as forradalom és szabadságharc szülte költeményeket. A 600 ezer Ft összdíjazású forradalmi szavalóversenyen a slam poetry kategóriában Színész Bob került ki győztesen, a legjobb rapperként pedig Fura Csé  diadalmaskodott.

Az első epizód kedvcsináljóban olyan nevek szerepelnek, mint Eckü, Wolfie, Dipa, Bom, Snow
Csekkold le te is ha elfelejtetted volna:

Egy év kihagyás után 2014-ben újabb szintre lépett a modern költészet. Az eseményt már neves színészek és további előadók is támogatták: Kautzky Armand, Szervét Tibor, Kiss Ádám  Fluor Tomi és Szente Vajk rendezése erősítette a megemlékezést. A siker nem maradt el! Az Erkel színház teltházas előadását 1848 néző tapsolta vissza és az M2 élőben, a Petőfi Rádió felvételről közvetítette.
Az előadás új hagyományt teremtett, ami azóta minden évben megrendezésre kerül.

2015-ben újabb dalokkal rukkoltak elő hazánk legnagyobb rapper ikonjai és ezek közül is az egyik legkiemelkedőbb és kísérletező próbálkozás: Csokonay Vitéz Mihály: A Reményhez c. vers feldolgozása.

A dal érdekessége, hogy a vers teljes szövegét változatlanul felrappelték ütemre, ezzel is rávilágítva, hogy nincs akkora szakadék a rap és költészet között. Sőt! Tökéletesen kiegészítik egymást.

2016 Március 15-én ismét dalba öltöztette a költészetet a Szavak Forradalma. A Red Bull Pilvaker minden eddiginél látványosabb színpadképpel és színesebb fellépő gárdával jelentkezett. A zenei élet tehetséges fiatal személyiségei mellett olyan színművészek álltak a színpadon, mint Hámori Gabi és Szabó Kimmel Tamás.

Az idi évhez ezek után nem is tudunk már mit hozzáfűzni, talán nézzétek meg ezt a kedvcsináló videót:

UPDATE: A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők megnyitották a kaput a március 14-i főpróbára is a nagyérdemű előtt. A különleges, kulisszatitkokkal teli produkcióra február 22-én 09.00-tól kezdődik a jegyértékesítés.

Az idei előadásra egy pillanat alatt elfogytak a jegyek. Azonban itt egy lehetőség, hogy ne maradj le:

[urlpreviewbox url=”https://www.tickething.com/event/tickets/1565?”/]

ÉLJ VELE! TALPRA MAGYAR!

Források:

pilvaker.redbull.hu
youtube.com/channel/UCctiXszKWq4eU_D8hnqmT3g