Fellépők akiket meg kell ismerned: Marilyn Manson

Marilyn Manson 8 év után újra koncertet ad Magyarországon!

Brian Hugh Warner azaz Marilyn Manson 1969-Ben látta meg a napvilágot Cantonban. Művésznevét Marilyn Monroe keresztnevéből és az elítélt Charles Manson vezetéknevéből gyúrta össze egy mára ikonikussá vált jelenséggé. A kortárs popkultúra antikrisztusa bármennyire is meglepő, interjúi alapján igen magas intelligenciával bír és szerteágazó műveltséggel megáldott előadó.

Manson nem abban egyedülálló, hogy olyan dolgokról beszél és úgy, ahogyan ezt senki sem tette még előtte. Sokkal inkább abban, hogy mindezt a mainstreamen, az egyik leginkább populáris műfajon, a rockzenén keresztül teszi. És bármennyire meglepő, ezzel tulajdonképpen kultúrmissziót gyakorol a világra.

1996-ban jelent meg az az album, amivel a zenekar beírta magát a zene történelmébe, az Antichrist Superstar. Az album az egyik egy három korongot magába ölelő rockopera trilógia tagja. Manson elárulta, miután mind a három kijött, hogy a megfejtést és a történetet visszafelé kell keresni. A lemez köré épített, másfél éves Dead To The Wolrd Tour elhíresült az egész világon. Rengeteg vád érte Mansont amiért különféle durva dolgokat tett a színpadon. Számtalanszor vádolták meg különböző vádakkal, ám ezeket a pereket szinte kivétel nélkül megnyerte, annak ellenére, hogy valóban voltak durva dolgok a koncerteken. Például vulgáris megnyilvánulások vagy Biblia széttépések. Manson ezekben az időkben került a filmvilággal is kapcsolatba, valamint 1998-ban adta ki önéletrajzát is.

Marilyn Manson 2005-ben játszott először Magyarországon a Budapest Sportarénában, majd 2009-ben a VOLT fesztiválon is fellépett a botrányos koncertjeiről elhíresült rockzenész. Jövőre, 2017. július 20-án új albumával, a SAY10 című lemezzel érkezik meg a Budapest Parkba.

Egyébként idén kerül a filmvászonra a Let Me Make You a Martyr című film, amelyben az énekes eddigi legkomolyabb filmszerepét kapta egy bérgyilkost játszik majd a független thrillerben.

Nézzük meg a legújabb albumának címadó számának előzetesét!

[urlpreviewbox url=”https://www.tickething.com/event/tickets/1252?”/]