Pumeza Matshikiza: a világhírű szoprán, aki egy hercegnek is énekelt már

Ha résen vagy, tuti nem maradsz le a kortárs operaénekesek egyik legfényesebb csillagáról!

Pumeza Matshikiza nem kis utat járt be, mire a világhírű szopránok közé énekelte be magát.

A dél-afrikai születésű Pumeza Fokvárosban szerezte zenei irányultságú diplomáját, majd a londoni Royal College of Musicban kapott három éves ösztöndíjat. Az énekesnő a Royal Opera House-ban debütált a nagyközönség előtt a 2000-es évek elején, azóta pedig több díjat és kiváló lehetőséget is bezsebelt, így a Carmenben és a Figaro házasságában is fellépett már.

A szélesebb körű ismeretséget a 2011-es év hozta el számára, amikor is II. Albert monakói herceg esküvőjén énekelhetett. Pár éve, 2014-ben adta ki első szóló albumát, A remény hangját, amin Mozart- és Puccini-áriák mellett tradicionális afrikai dalok is elhangzanak. 2016-ban érkezett meg második lemeze.

A hab a tortán pedig egy pár hónapja bemutatott Luca Francesconi-oratórium, a Nelson Mandela beszédeiből összeálló Kenyér, víz, só, aminek feldolgozására szintén Matshikizát kérték fel.

Nem rossz, mi?

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül Matshikiza ezúttal többek között Koppenhága és Róma után Budapestre is ellátogat. Az esten olyan klasszikusok fognak elhangzani, mint a Figaro házassága vagy a Bohémélet. Emellett Gershwin Kubai nyitányának és Hacsaturján Kardtáncának is fültanúi lehetünk.

„Az éneklést sohasem önmagában értékelem. Mindig a teljes életemet vizsgálom: mit láttam eddig, merre jártam, és honnan indultam. Ugyanakkor, sosem azt teszem, amit mások várnak el tőlem, hanem igyekszem azt kitalálni és elérni, amit én akarok”.

Nem tréfálunk: tényleg április 1-jén lép fel este fél 8-tól a Zeneakadémián. Áriára fel!

 

[urlpreviewbox url=”https://www.tickething.com/jegyek/esemeny/Pumeza-Matshikiza-ariakoncertje”/]