Andrea Bocelli ismét Budapesten énekel

Az utánozhatatlan hangú tenor ezúttal a magyar szíveket dobbantja meg.

Andrea Bocelli több szempontból is kivételes előadónak minősül. Az 1957-ben született tenor örökölt zöldhályoggal született, ami az idő előrehaladtával egyre súlyosbodott. 12 évesen, egy fociedzés közben elszenvedett baleset következtében végképp megvakult.

Mindez persze cseppet sem gátolta abban, hogy jogi egyetemet végezzen és énekelni tanuljon. Pavarotti ajánlására lépett fel először színpadon, az igazi áttörést mégis 1994-ben, 38 éves korában érte el, amikor Verdi Machbeth-jében szerepelhetett. Ez követően szinte egyből meghívást kapott a Szent Péter Bazilikába, ahol egyenesen a pápa előtt mutathatta meg tehetségét, azóta pedig már az USA három elnökénél is megfordult.

Az igazi világhírnevet a Con te Partiró című dallal szerezte (angol nyelvű verziója a Time to Say Goodbye), amivel hónapokig ostromolta a slágerlistákat. Mindez persze csupán a “Britney Spearses” oldala, hiszen emellett az opera énekesi karrierjét sem hanyagolta, így fellépett azóta a Bohéméletben, illetve a Carmenben is többek között.

Első lemeze, a Romanza, minden idők legtöbb példányszámban eladott olasz lemeze. Bocelli azóta meg persze már vagy 15 albumon túl van, legutóbbit Grammy-díjra is jelölték. Ha ezt a díjat nem is, a Hollywoodi hírességek sétányán kapott már csillagot több tucat egyéb díj társaságában.

Énekelni egy dalt olyan, mint belesuttogni egy gyerek fülébe,

jelentette ki a népszerű énekes.

Aki szeretné, hogy neki is belesuttogjon Bocelli a fülébe, annak november 17-én a Papp László Sportarénában a helye!

[urlpreviewbox url=”https://www.facebook.com/events/848182215285044/”/]