A világsztár André Rieu visszatér Budapestre

Tavaly májusi fellépése után ezúttal ismét találkozhatunk a keringők királyával.

A holland André Rieu-nek mondhatni a génjeiben van a zene: már 5 évesen elkezdett hegedűn játszani apjának köszönhetően, aki a Lipcsei Opera igazgatója volt évekig. Nem sokkal később pedig Liège-től egészen Maastrichtig utazott, hogy elmélyíthesse zenei tudását, míg végül Berlinben szerezte meg diplomáját.

A sorsfordító esemény akkor következett be az életében, amikor előadhatta az egyetemen az Arany és Ezüst című keringőt Lehár Ferenctől. Fellépésével akkora sikert aratott, hogy úgy döntött, ennek a műfajnak szenteli karrierjét.

És milyen jól tette: az általa alapított Johann Strauss Zenekar azóta világhírnévre tett szert. A kezdeti néhány főből 80-150 tag számláló csapattá nőtte ki magát, aminek élén ki más is állna, mint maga Rieu.

A hegedűművész szinte minden kontinensen járt már, 2009-ben a föld legsikeresebb férfi turnézó előadójának nyilvánította a Billboard magazin. Diszkográfiáján több tucat album és DVD szerepel, amiken a népzenétől egészen a popzenéig számos zsáner keveredik.

Életünk fontos döntéseit a szívünkkel kellene meghoznunk, nem a fejünkkel. Az emberek gyakran kérdezik tőlem, hogyan döntöm el, milyen zenét játsszak – ez tisztán megérzés. Szeretem Johann Strausst, de Andrew Lloyd Webber és Bruce Springsteen zenéje is ugyanúgy lázba hoz. Nem szabadna magunkat kategóriákkal és határokkal hátráltatni – nem csupán a zenében, hanem az életünkben úgy általában.

A keringők királya arany és platina lemezzel is büszkélkedhet, és – ezek után nem meglepő módon – több mint 40 millió eladott példányszámot is magáénak tudhat. Rieu egy személyben karmester és zenész az előadásain. Zenekara estjeit gyakran performanszok és énekelőadások is színesítik.

A zenész ráadásul nem akármilyen hangszerrel utazta körbe a világot: egy 1667-es Stradivariust nyúz fellépései során!

Szia, mit csinálsz június 17-én? Ja, hogy a Budapest Arénában leszel Rieu és zenekara koncertjén? Ez a beszéd!
[urlpreviewbox url=”https://www.tickething.com/jegyek/esemeny/Andre-Rieu-koncert-2017—Budapest-Arena”/]