Végre fény derül Shakespeare szerelmi életére

Tompos Kátya és Stohl András várnak a Madách Színház júniusi darabján.

Ki ne gondolkodott volna már el azon, vajon milyen lehetett a szerelmes Napóleon vagy a szerelmes Elvis Presley? Shakespeare magánéletén azonban tutira már annál kevesebbszer törtük a fejünket…

Ám ha mégis nagyon magunk elé szeretnénk képzelni őt piruló arccal, kiváló alkalmat nyújt erre a Madách Színház Szerelmes Shakpespeare című darabja, amiben az ifjú Will szívét egy szőke arisztokrata rabolja el – vagyis efféle szerelmi életet találtak ki számára egyszer Hollywoodban.

A színdarab az 1998-ban bemutatott, azonos című film alapján született. A film stábja elég rendesen megrázta vele az elismerés-fát, és 13 Oscar-jelölésből 7-et haza is vitt, illetve több Golden Globe-ot is bezsebelt. Ennek a mozinak köszönheti például Gwyneth Platrow is az Oscar-díját, de olyanok is felbukkantak mellette a mozivásznon, mint Judi Dench, Colin Firth vagy Ben Affleck.

Természetesen nem spoilerezünk a történetről, azt viszont elárulhatjuk, hogy a sztori középpontjában a fiatal és sármos, és alkotói válságban szenvedő Shakespeare áll. Ennek ellenére lázasan dolgozik Rómeó és Ethel (később Rómeó és Júlia) című darabján, aminek szereplőválogatását is felügyeli. Erre jelentkezik a gazdag kereskedő lánya, Viola de Lesseps, aki férfiruhába öltözve próbálja megkaparintani az egyik főszerepet. Kilétére hamar fény derül, Will pedig menthetetlenül beleszeret, egymás iránt táplált érzéseik azonban sokakból felháborodást váltanak ki.

A filmből készült romantikus komédia Szabó T. Anna József Attila-díjas költőnő fordításában látható.

A hazai előadásban Tompos Kátya és Petrik Andrea által formálódik meg Viola, míg Willt Nagy Sándor és Solti Ádám játssza. Ugyanakkor Stohl András, Hajdu István, Magyar Attila és Szerednyey Béla is képviselteti magát a szereplőgárdában. A rendező pedig ki más is lenne, mint a musicalek koronázatlan magyar királya: Szirtes Tamás!

A darabot a június 9-e és július 16-a között zajló Shakespeare fesztiválon mutatják be. A programok keretein belül magyar költők és színészek járják körül a drámaíró életművét.

A Szerelmes Shakespeare premierjére június 9-én, este 7-kor kerül sor a Madách Színházban. Veszed?

[urlpreviewbox url=”https://www.tickething.com/jegyek/esemeny/szerelmes-shakespeare”/]