Színházak Éjszakája: ezekre az előadásokra mindenképp ugorj be

Ember legyen a talpán, aki egy éjszaka alatt végiglátogat több mint 30 színházat. Pedig a Színházak Éjszakán egy karszalag áráért akár erre a feladatra is vállalkozhatsz!

Az idén 6. alkalommal megrendezésre kerülő Színházak Éjszakáján olyan teátrumok várják exkluzív eseményeikre a látogatókat, mint az Örkény, a Katona József Színház vagy a Játékszín. A dátum: szeptember 16-a!

Rendezők, harcra!

A Játékszín például több előadás mellett (Csonka András, Szulák Andrea stb.) Turnébusszal készül, mely délután 3 óra és este 10 között óránként szállítja a jegyvásárlókat a Játékszíntől a Karinthy Színházig. Az idegenvezetők szerepében közismert színészek bújnak meg, és bármikor felbukkanhat egy-egy színházigazgató vagy egy éneklő színésznő az utazók között.

Sőt, háromnegyed 7-től a Karinthy Színház ad helyszínt a rendezőpárbajnak, amin a Játékszínt Bagó Bertalan és Horgas Ádám, a Karinthyt Simon Kornél és Karinthy Márton képviseli. A feladat? A 39 lépcsőfok egy jelenetét 44-féleképpen megrendezni. En garde!

NLCafé

Skahespeare-i tipergés-toporgás

A Madách Színház szintén rendhagyó programot talált ki: este fél 8-kor mutatják be a Shakespeare, ahogy nekünk tetszik előadást, aminek során három Shakespeare-dráma esszenciáját kerekítik ki egyetlen modern tánckoreográfiában. Ugyanígy Shakespeare szerepel a Színház- és Filmművészeti Egyetem terítékén, ahol Szabó T. Anna költő fordításában elevenednek meg a nagy mester Szonettjei.

Úgy tűnik, Rudolf Péter és a Vígszínház sem hagyja figyelmen kívül Shakespeare-t: délelőtt 11 órától a Lóvátett lovagok komédia nyílt próbáján vehetünk részt. Sőt, pár órával később még az Eszenyi Enikő által rendezett Hamlet előkészületeit is megleshetjük, amiben többek között ifj. Vidnyánszky Attila és Börcsök Enikő is szerepelnek.

Versek meg egyebek

Az Arany János Emlékév keretein belül a költészet áll a középpontban az Örkény Színházban. Többek között Varró Dániel várja vicces Arany-átiratokkal a lírára szomjazókat. Ugyanakkor a Dumaszínház is költeményeket vet be, mégpedig a szemáztatóan kacagtató Vers mindegy, kinek produkcióval, amin többek között Mogács Dániel is a rivaldafényben fog szónokolni. És akkor még nem említettük a városi sétákat, így például a Nemzeti Színház eredeti helyszínét körüljáró túrát vagy a belvárosi színházak történetét felfejtő kalandozást!

Hogyan?

Már csak egy kérdés maradt hátra, mégpedig az, hogyan is szerezz jegyet a Színházak Éjszakájára! (Még mielőtt bármibe belefogsz, gyorsan megsúgjuk, ha online vásárolsz, 20 százalék kedvezményt kapsz!) Sétálj el a résztvevő színházak szervezési osztályára, majd miután bezsebelted a gyönyörű kék karszalagod, váltsd be, majd foglalj helyet a kiszemelt programokra. Ha pedig későn eszmélnél vagy más jegyére pályáznál, tudod, hova fordulj:

 

[urlpreviewbox url=”https://www.tickething.com/jegyek/esemeny/szinhazak-ejszakaja-2017″/]