Burning Man Galaxia

Ilyen lesz az idei Burning Man egyik központi installációja

Tickething Fesztivál Leave a Comment

A napokban nyilvánosságra kerültek a kultikus nevadai fesztivál, a Burning Man egyik központi helyszínének tervei, melyek alapján ezúttal is lélegzetelállítónak ígérkezik a ‘The Temple’. 

Akárcsak a minden évben rituálisan elégetett ‘The Man’, 2010 óta a ‘The Temple’ is a fesztivál egyik jelképévé és leglátványosabb elemévé vált, melyet évente neves designerekkel terveztetnek meg. Ezúttal a francia Arthur Mamou-Mani vezette Mamou-Mani Architectsre esett a Burning Man Arts szervezet választása, az előzetes képek alapján pedig nem véletlenül.

Burning Man Galaxia

A projekt a Galaxia nevet kapta, mely tulajdonképpen egy hatalmas 3D mandala, aminek a középpontjába különböző útvonalon juthatnak majd be a látogatók, és arra is lesz lehetőség, hogy ott hagyják az üzeneteiket. Az installációt Isaac Asimov Alapítvány-sorozatának Gaia-ja inspirálta, a szervezők szerint az ismeretlenben rejlő reményt ünnepli, és “az álmok örvénylő galaxisaiban egyesít minket a csillagokkal, a bolygókkal és a fekete lyukakkal.

Burning Man Galaxia

A 2018-as Burning Man fesztivált augusztus 26. és szeptember 9. között rendezik meg a nevadai Black Rock sivatagban, nagyjából 160 kilométerre Reno városától.

Fotók: Mamou-Mani Architects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *