Flow Festival, fesztiválok

Izgalmas adatok derültek ki a fesztiválozási szokásokról

Tickething Egyéb, Érdekesség Leave a Comment

Újabb érdekes felmérés látott napvilágot a fesztivállátogatókról, ezúttal a Crowd Connected szoftverfejlesztő cég Colocator nevű háttérszoftverének segítségével gyűjtöttek adatokat a fesztiválozók szokásairól, több mint 50 tavalyi rendezvényen. 

A Colocator módszere igen egyszerű, a fesztiválok hivatalos mobil alkalmazásainak hátterében fut, közben feltérképezi az emberek mozgását, és méri mennyit tartózkodnak egy-egy helyszínen. Ezzel nagyon sokat segít a szervezőknek, hiszen a fesztiválszervezés egyik legfontosabb része a tömeg kezelése, tehát minél inkább kiismerhető a közönség viselkedése, a szervezők annál kényelmesebben tudják elhelyezni a különböző helyszíneket és tudják meghatározni a főbb vonulási útvonalakat. James Cobb, a Crowd Connected vezérigazgatója elmondta, hogy 2017-ben összesen 1,2 milliárd adatpontot rögzítettek a brit fesztiválokon, de idén még tovább szeretnék növelni a partneri együttműködéseket, így akár az is előfordulhat, hogy néhány hazai fesztiválra is eljut a módszer.

A cég a Festival Insights számára készített az adatokból egy infógrafikát is, melyből a laikusok számára is kiderül számos érdekes és izgalmas információ. Ilyen például, hogy egy átlagos fesztiválozó egy nap alatt 4,5 mérföldet tesz meg, ez nagyjából 7 km-t jelent. Megtudhatjuk azt is, hogy naponta körülbelül 4 és félórányi időt töltünk összesen átlag 4 koncerten, míg 38 percet étel és ital vásárlásával, 45 percet pedig szponzori helyszíneken.

A teljes infógrafika:

fesztivál adatok, infógrafika, fesztiválok

 

Nyitókép: Jussi Hellsten / Flow Festival

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *