A Bánkitó Fesztivál is bejelentette első idei fellépőit

Tickething Fesztivál Leave a Comment

Több hazai fesztivál után a Bánkitó is lerántotta a leplet az első 2018-as zenei előadóiról, melyek közt most is főleg a hazai underground, illetve az abból már fél lábbal kint lévő zenekarok kaptak helyet, de két jól csengő nemzetközi nevet is felfedezhetünk már a line-upban. 

A Bánkitó első bejelentésében egyértelműen a francia Acid Arab a legnagyobb fogás, a párizsi duó elektronikán alapuló zenéjében erősen jelen vannak a közel-keleti hangzások is, mely rendkívül izgalmassá és egyedivé teszi trackjeiket. A másik külföldi fellépő a dán Iceage, akik egy teljesen más világot képviselnek, az ő erősségük a fülledt és olykor agresszív post-punk. Remek ajánlólevél hozzájuk, hogy lemezeiket a neves Matador Records adja ki.

Hazai részről eddig nincs túl nagy meglepetés, a szokásos “bánkitós” fellépőket találjuk a névsorban, de közülük is egyelőre inkább a gitárzenekarok dominálnak. Már biztos a Middlemist Red, a Deep Glaze, a Dope Calypso, a Hiperkarma, az Esti Kornél, a Blahalouisiana, a Szabó Benedek és a Galaxisok, a Rock Band for Old Men, illetve EU Cannibal és Krúbi felbukkanása is a Bánki-tó partján.

A Bánkitó Fesztivált 2018-ban július 11. és 14. között rendezik meg, a központi téma pedig ezúttal a jövő és annak minden aspektusa lesz. Online jegyeket ide kattintva lehet vásárolni.

Fotó: Bánkitó Fesztivál

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *