A Vampire Weekend négy év után ismét koncertezik

Tickething Zene Leave a Comment

A Vampire Weekend lehet az idei év másik nagy indie rock visszatérője az Arctic Monkeys mellett, a New York-i zenekar ugyanis bejelentette első 2018-as koncertjét, és még idén kijöhet az új lemezük is.

Tegnap jelentette be első fellépőit augusztus 30. és szeptember 2. közé az angol End of the Road Festival, ahol az olyan headlinerek, mint St. Vincent, Feist és a Yo La Tengo mellett ott virít a plakát első sorában a Vampire Weekend neve is, ami bizony azt jelenti, hogy az Ezra Koenig vezette csapat a 2014-es, szintén angol Reading és Leeds fesztiválok után újra koncertezni fog. 

Az End of the Road sajtóanyagából az is kiderült, hogy ez lesz a Vampire Weekend egyetlen brit fesztiválkoncertje 2018-ban, ezért szinte biztosra vehetjük, hogy a kontinentális Európát is célba veszik majd, ami ha valóban így lesz, akár még a Szigetnek is kapóra jöhet, de a rajongók vélhetően önálló turnéra is számíthatnak.

A turné esélyeit minden bizonnyal tovább növelné, ha addig megérkezne a javában készülő negyedik album, amely Ezra Koenig Twitteren adott válasza szerint szeptemberben már 80%-ban kész volt, és annak ellenére, hogy a maradék 20% szerinte a legnehezebb rész, ez mindenképp bizakodásra adhat okot.

Fotó: Pooneh Ghana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *