Okeechobee Festival, Bassnectar

Egy amerikai fesztivál betiltja a színpadok előtti helyfoglalást

Dávid Kovács Egyéb, Fesztivál Leave a Comment

Aki járt már életében bármilyen önálló vagy fesztiválos koncerten, az bizonyára találkozott azzal a jelenséggel, amikor néhány rajongó kizárólag egyetlen előadó miatt, rosszabb esetben szinte az egész esemény ideje alatt az első sorokban ücsörög, jobb esetben pedig minden felvezető zenekart unott arccal néz végig. Ennek vetne most véget a bő két hét múlva startoló floridai Okeechobee Festival. 

A Your EDM nevű portál szerint az Európában ritkán fellépő, de Észak-Amerikában rendkívül népszerű dubstep dj, Bassnectar bulijain – illetve előtte – rendszeresen felbukkan egy csoport fanatikus rajongó, akik a fent már említett módon foglalják a helyet a színpad előtt, ezzel sokakat zavarva, akik más előadókra lennének kíváncsiak, arról nem is beszélve, hogy milyen érzés lehet úgy koncertezni, ha rögtön az első sorokban unott arcokat és érdektelenséget lát egy előadó. Először csak pletykaszinten merült fel, hogy a koncertek között minden embert kitessékelnének a szervezők a kordonoktól, majd miután egy szintén magát Bassnectar-rajongónak tituláló fesztiválozó erre reagálva kijelentette, hogy ő bizony nem fog tágítani, a Twitteren hivatalosan is bejelentették a dolgot.

Az biztos, hogy rendkívül idegesítő tud lenni, amikor mások tiszteletlensége miatt nem tudjuk élvezni azt a koncertet, amire akár mi is ugyanúgy készültünk, mint az, aki a következő előadóra vár. E tekintetben teljesen jogos az intézkedés, viszont ezzel attól is elvehetik a lehetőséget, hogy közelről láthassa kedvencét, aki tényleg türelmesen és csendben, akár a helyét kis időre átengedve nézi végig a többi fellépőt. Mindenesetre, ha valóban beválik a dolog, gyorsan elterjedhet a világ összes nagy zenei rendezvényén. 

Fotó: Mandi Nulph / Okeechobee Festival

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *