Billy Corgan, Smashing Pumpkins

A Smashing Pumpkins alapítói újra együtt turnéznak júliustól

Dávid Kovács Zene Leave a Comment

A Smashing Pumpkins július közepétől új turnéra indul, ezúttal ráadásul a banda történetének három eredeti tagjával. Billy Corgan frontember és James Iha gitáros is ott lesz a zenekarban, illetve a dobok mögött ismét Jimmy Chamberlin ül majd. 

A turné július 12-én indul az arizonai Glendale-ben és egészen szeptember 7-ig fog tartani az amerikai etap, egyelőre európai koncertekről sajnos nem érkezett bejelentés, ahogy új dalokról sem. Az mindenesetre biztos, hogy a rajongók örülhetnek, az egyetlen szépséghiba, hogy D’arcy Wretzky basszusgitáros kimaradt a nagy összeborulásból, az ő helyén továbbra is Jeff Schroeder fog játszani.

Shiny And Oh So Bright turné leginkább a nosztalgiázásról szól majd tehát, a zenekar első öt albumára koncentrálva, de mindenképpen érdemes számolni vele, hogy később több is lehet belőle. Az észak-amerikai dátumok az alábbi bejelentő-videóban láthatóak, ha pedig akad olyan szerencsés, akinek van esélye megnézni őket, az február 23-tól válthat jegyet a koncertekre. További részleteket a Smashing Pumpkins weboldalán lehet lelni.

Fotó: Shirlaine Forrest / WireImage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *