Alborosie

Alborosie és a The Skatalites is jön a Budapest Parkba

Dávid Kovács Koncert Leave a Comment

Idén sem hagyja cserben a Budapest Park a reggae kedvelőket, augusztusban két igazi nagyágyú is érkezik hozzánk, Alborosie első alkalommal lép fel idehaza, míg a ska műfaj legendáját, a The Skatalitest már visszatérőként üdvözölhetjük. 

Az európai reggae-szcéna egyik húzóneve, Alborosie már régóta ott volt a hazai rajongók kívánságlistáján, de most végre nem kell érte a határon túlra utazni, hiszen augusztus 22-én a Rákóczi híd pesti hídfőjénél koncertezik a Shengen Clan nevű saját zenekarával. 2017-ben két korábbi albumának átdolgozásával jelentkezett, legutóbbi klasszikus nagylemeze 2016-ban jelent meg, de már javában folynak a munkálatok a The Wailers-szel közös következő dalain is.

A The Skatalites a ska stílus egyik alapzenekaraként meghatározó szerepet játszott a későbbi reggae zene kialakulásában. Bár az 1964-ben alakult együttesben már csak két alapítótag közreműködik, még mindig hatalmas tisztelet övezi őket ezekben a berkekben, hiszen az új tagok is rendkívül képzett zenészek.

Az augusztusi koncertre április 9-én, 8 órakor indul a jegyértékesítés 4999 Ft-os early bird áron, minden tovább részlet a hivatalos Facebook-eseménynél található.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *