The National, Chvrches

The National és Chvrches júliusban az osztrák Linzben

Dávid Kovács Fesztivál Leave a Comment

Az osztrák fesztiválokat illetően általában a Nova Rockról és a Frequency-ről esik a legtöbb szó, pedig sok egyéb finomság is akad a szomszédban. Ilyen a linzi Ahoi! The Full Hit of Summer is, ahol idén a The National és a Chvrches lesz a két húzónév. 

A közvetlenül a Duna-parton, a Donaulände nevű területen elnyúló egynapos fesztivál a korábbi években olyan előadókat látott már vendégül, mint a Sigur Rós, az Arcade Fire, a Beirut, az Explosions In The Sky, a Polica és a Grandaddy, idén pedig hasonlóan impozáns neveket sikerült Linzbe csábítani.

Július 11-én az amerikai indie rock zenekar, a The National tavaly megjelent, remek albumával, a Sleep Well Beast-tel érkezik, de a brit szintipop trió, a Chvrches is biztosan fog játszani új dalokat, hiszen harmadik nagylemezüket május végén fogják kiadni. A két kiemelt fellépőn kívül érdemes szót ejteni a többiekről is, hiszen a Deap Vally, Moses Sumney és a Dream Wife játszik majd előttük.

Az amerikai garázs rock duó, a Deap Vally 2016-ban adta kis második albumát, melyet a kritikusok is eléggé szerettek, míg a szintén amerikai Moses Sumney tavalyi debütalbumának számait fogja megvillantani a folk és a barokk pop felől közelítve. A Chvrches mellett a briteket erősíti majd a Dream Wife is, a punk rockos alapokat indie-be oltó brightoni zenekar a még egészen friss, januárban megjelent első lemezével látogat a sógorokhoz.

A fellépők listája még nem teljes, de szerintünk már elég érvet sorakoztattak fel az osztrák szervezők, hogy júliusban ellátogassunk Felső-Ausztriába. Jegyeket 74 euróért válthatunk, a programot elnézve pedig érdemes is lesz sietni a vásárlással. Minden további információ a hivatalos Facebook-eseménynél, vagy a szervező weboldalán érhető el.

Fotó: Live Nation TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *