Tickething, Tixa

Biztonságos jegycsere: Tixa jegyek eladása és vásárlása

Dávid Kovács Egyéb Leave a Comment

Mint már korábban közzétettük, a Tickething a Tixa hivatalos jegycsere partnere lett, ami azt jelenti, hogy immár a Tixa felületén vásárolt jegyeket is biztonságos, ellenőrzött körülmények közt lehet eladni, illetve megvásárolni. Az alábbiakban részletesen is taglaljuk, hogyan működik ez a gyakorlatban. 

A jegyüzérkedés szinte egy idős a szórakoztatóiparral, éppen ezért azzal együtt formálódott az évek során, az internet megjelenésével pedig törvényszerű volt, hogy annak lehetőségeit is ki fogják használni a valódi rajongók megtévesztésére.

Az utóbbi időben, ahogyan az elektronikus jegyek egyre népszerűbbek és elfogadottabbak lettek, úgy pörögtek fel az ezeket nagy mennyiségben felvásárló, legtöbbször inkorrekt árakon továbbértékesítő, magukat elsődleges jegyértékesítőként feltüntető oldalak. A történet persze nem csupán a pórul járt koncertlátogatókat érinti rosszul, hanem a szervezők, a hivatalos jegyértékesítők és az előadók hírneve és pénztárcája is megsínyli a dolgot, de szerencsére mára már egyre többen ismerik fel ezt, ennek gyümölcseként jött létre a Tickething és a Tixa együttműködése is.

Hogyan vehetek vagy adhatok el Tixán vásárolt jegyet?

A Tickething esetén alapvetően minden e-jegy eladása és vétele hasonló módon zajlik, az alábbiakban azonban vegyünk egy Tixás példát. A júliusi Bánkitó Fesztivál várhatóan idén is telt házas lesz, ezért ez az egyik legalkalmasabb a bemutatásra.

Az első lépés eladói részről a jegy feltöltése a Tickething.hu-ra, ahol egy automatikus folyamat, egy ún. API híváson keresztül néhány pillanat alatt ellenőrzi annak eredetiségét. Ha valaki megvásárolja, egy teljesen új jegyet kap, azaz nem áll fent a veszélye annak, hogy valaki többször is eladja ugyanazt a jegyet, ráadásul amint elkelt, a Tixa érvényteleníti az eredetit. A folyamat következő lépéseként az eladó már az eladás másnapján megkapja a pénzét, végezetül pedig a vásárló négy napot bulizhat végig az ország legnagyobb kisfesztiválján. Az alábbiakban mindez folyamatábrán is látható.

Tickething, Tixa, folyamatábra

Amennyiben valakiben maradtak még kérdések akár a jegycserével, akár a Tickething konkrét működésével, esetleg a Tixával való együttműködéssel kapcsolatban, az április 20-án, a Startup Safary-n találkozhat és beszélgethet velünk a New Work Officesben, az Anker közben. Ezzel kapcsolatban további részletek a kerekasztal-beszélgetés hivatalos Facebook-eseményénél található. Várunk mindenkit szeretettel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *