Sziget, Tickething, jegycsere

A Tickething a Sziget Fesztivál hitelesített partnere lett

Dávid Kovács Egyéb Leave a Comment

Minden eddiginél hamarabb bejelentették a Sziget Fesztivál idei headlinereit, ennek megfelelően pedig mind a napijegyek, mind pedig a bérletek igen gyorsan fogynak, sőt az 5 napos bérletek már egyáltalán nem is kaphatóak. Jó eséllyel számolhatunk tehát idén is a telt házzal, de a Sziget partnereként a Tickethingen ebben az esetben is lehet majd még találni, vagy eladni jegyeket, ellenőrzött körülmények között. 

A többek közt Arctic Monkeyst, Kendrick Lamart, a Gorillazt, a Mumford & Sonst, Lana Del Rey-t, Kygót és Dua Lipát is felvonultató Szigetre idén ismét közel félmillió látogatót várnak augusztus 8. és 15. között, ami azt jelenti, hogy a bérletek sold outja mellett több telt házas napra is számíthatunk, ez pedig egészen biztosan meg fogja növelni az eladó és a keresett belépők számát, ezzel együtt pedig a jegyüzérkedés kockázatát is.

Az idei évtől kezdve a hamis jegyek ellen a Tickething és a Sziget partneri együttműködésben kíván fellépni, hiszen a szervezőknek is érdeke, hogy a jegycsere biztonságos és átlátható módon működjön. Alább részletesen is kifejtjük, mit is kell érteni ez alatt.

Az első lépés eladói részről a jegy feltöltése a Tickething.hu-ra, ahol egy automatikus folyamat, egy ún. API híváson keresztül néhány pillanat alatt ellenőrzi annak eredetiségét. Ha valaki megvásárolja, egy teljesen új jegyet kap, azaz nem áll fent a veszélye annak, hogy valaki többször is eladja ugyanazt a jegyet, ráadásul amint elkelt, a Sziget érvényteleníti az eredetit. A folyamat következő lépéseként az eladó már az eladás másnapján megkapja a pénzét, végezetül pedig a vásárló gond nélkül bulizhat az ország legnagyobb fesztiválján. Odalent mindez folyamatábrán is látható.

Tickething, Sziget, folyamatábraA fenti módszerrel tehát mindenféle sallang és veszély nélkül cserélhet jegyet bárki, a vásárló új és ellenőrzött jegyet kap, az eladó garantáltan megkapja a jegy árát, közben pedig a fesztivál renoméja sem sérül.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *