Balaton Sound, Tickething, jegycsere

Így működik a Tickething-Balaton Sound együttműködés

Dávid Kovács Egyéb Leave a Comment

Jó nevű visszatérő és idehaza először fellépő előadókkal csábít idén júliusban Zamárdiba a Balaton Sound, ahol július elején már biztosan feltűnik majd a The Chainsmokers, David Guetta, Axwell /\ Ingrosso, DJ Snake, Martin Garrix és Dimitri Vegas & Like Mike is. Az elektronikus zenén túl nagy szerepet kap a hiphop és pop is, így széles körben lehet számítani nagy érdeklődésre a fesztivál iránt. 

Az említetteken túl például Rita Orát, Alessót, Eric Prydz-t, Big Seant, Princess Nokiát, Carnage-t, Black Coffee-t, NGHTMRE és a Vini Vicit is lekötő Balaton Sound több tematikus színpaddal is készül júliusra, hiszen a tavaly debütált Elrow Stage is visszatér, de újdonságként a Clubs on the Beach projekt is bizonyára sokak érdeklődését felkeltette, hiszen olyan legendás klubok / brandek delegálnak ide fellépőket, mint a berlini Watergate, az ibizai Pacha, vagy a londoni Defected.

Az utóbbi évek megnövekedett érdeklődése miatt a Balaton Sound körül is felütötte fejét a jegyüzérkedés, mellyel megtévesztik és átverik a valódi rajongókat, de a fesztivál is rosszul jár vele. Emiatt a Balaton Sound és a Tickething partneri együttműködést kötött, így a fesztiválozók biztonságos és ellenőrzött körülmények közt tudják lebonyolítani a jegycseréiket. Hogy ez miként néz ki a gyakorlatban, az a továbbiakban olvasható.

Az első lépés eladói részről a jegy feltöltése a Tickething.hu-ra, ahol egy automatikus folyamat, egy ún. API híváson keresztül néhány pillanat alatt ellenőrzi annak eredetiségét. Ha valaki megvásárolja, egy teljesen új jegyet kap, azaz nem áll fent a veszélye annak, hogy valaki többször is eladja ugyanazt a jegyet, ráadásul amint elkelt, a Balaton Sound érvényteleníti az eredetit. A folyamat következő lépéseként az eladó már az eladás másnapján megkapja a pénzét, végezetül pedig a vásárló gond nélkül bulizhat az ország egyik legnagyobb fesztiválján, közvetlenül a Balaton-parton. Odalent mindez folyamatábrán is látható.

Tickething, Balaton Sound, folyamatábra
Látható tehát, hogy ezzel a módszerrel mennyivel gyorsabb, egyszerűbb és mindenekelőtt biztonságosabb a jegycsere, hiszen az eladó biztosan megkapja a pénzét, a vásárló pedig a jegyét, míg az egész folyamat nem tart tovább néhány percnél.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *