Tickething, Bánkitó, Jegycsere

A Tickething a Bánkitó Fesztivál kizárólagos jegycsere partnere lett

Dávid Kovács Egyéb, Fesztivál Leave a Comment

Nem csupán a nagy, mainstream fesztiváloknak fáj a feje a jegyüzérkedés és a legtöbbször nem eléggé átlátható másodlagos jegypiac miatt, a kisebb, ugyanakkor rendszeresen telt házas vagy telt ház közeli rendezvényeknek is ugyanúgy meg kell küzdeniük a hasonló problémákkal. Kiváló példa erre a Bánkitó Fesztivál is, mely a 2018-as esztendőtől kezdve a Tickething kizárólagos jegycsere partnereként küzd majd a hamis jegyek ellen. 

Bár még messze nem teljes a Bánkitó programja, az már most bizonyos, hogy izgalmas és vonzó előadókat sikerült Bánkra csábítani idén is. Érkezik többek közt a nemrég kiváló lemezzel visszatérő Iceage Dániából, Franciaországból a műfajokon és kultúrákon átívelő Acid Arab, a különböző gitárzenei stílusokat egybeolvasztó kanadai Suuns, valamint az IDM, a glitch hop és az ambient határmezsgyéjén mozgó amerikai Shigeto is. Mindezek mellett ezúttal sem maradhatnak ki a még underground, vagy az onnan már fél lábbal kint lévő hazai előadók sem, legyen szó akár a Middlemist Redről, a Hiperkarmáról vagy éppen a Fran Palermóról.

A program alapján tehát joggal számíthatunk rá, hogy 2018-ban is nagy lesz a kereslet a Bánkitó Fesztivál belépőire, ami a másodlagos jegypiacot is felélénkíti, de az együttműködés célja éppen az, hogy a minimumra csökkenjen a visszaélések száma. Lukács Áron, a Bánkitó kommunikációs igazgatója így értékelte a frissen létrejött partnerséget:

“Fontos számunkra, hogy fesztiválozók biztonságosan, etikusan és megbízható szolgáltatón keresztül tudjanak egymással jegyet cserélni. A cél nyilván az alacsony stresszint mindenkinek. Emellett a fesztivál több területén nagy hangsúlyt fektetünk az innovációra és olyan megoldásokat alkalmazunk, amelyek egyszerűsítik a fesztiválozó-életet, de mégis emberközeliek és a közös gondokodás, fejlődés célját szolgálják – valós közösségi élményt és új kapcsolatok létrejöttét indukálják. A Tickething értékei pedig maximálisan megfelelnek a fentieknek. Az pedig csak külön öröm, hogy egy szupermenő magyar startuppal dolgozhatunk együtt.”

Hogyan működik?

Az első lépés eladói részről a jegy feltöltése a Tickething.hu-ra, ahol egy automatikus folyamat, egy ún. API híváson keresztül néhány pillanat alatt ellenőrzi annak eredetiségét. Ha valaki megvásárolja, egy teljesen új jegyet kap, azaz nem áll fent a veszélye annak, hogy valaki többször is eladja ugyanazt a jegyet, ráadásul amint elkelt, a Bánkitó érvényteleníti az eredetit. A folyamat következő lépéseként az eladó már az eladás másnapján megkapja a pénzét, végezetül pedig a vásárló gond nélkül bulizhat az ország egyik leghangulatosabb fesztiválján. Odalent mindez folyamatábrán is látható.

Tickething, Bánkitó, folyamatábra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *