Tickething, Művészetek Völgye, Jegycsere

A Tickething a Művészetek Völgye hivatalos jegycsere partnere lett

Dávid Kovács Egyéb, Fesztivál Leave a Comment

Többször ejtettünk már szót róla, hogy nem csupán a fősodratú fesztiválokat érintheti hátrányosan az átláthatatlan másodlagos jegypiac és annak negatív hatásai, például az utóbbi években szinte folyamatosan látogató rekordokat döntő Művészetek Völgye is küzd hasonló problémákkal. A fesztivál jegyeit 2018-tól már vonalkódcserével lehet adni és venni a Tickethingen keresztül a Tixa jóvoltából. 

A szervezők idén kitettek magukért, ami a programkínálatot illeti, hiszen az elképesztő mennyiségű kulturális program mellé ezúttal is sikerült megcsípniük olyan külföldi zenei előadókat, mint az Asian Dub Foundation, a Triggerfinger, Rebecca Ferguson, a DePhazz vagy az ElektroGuzzi, azt pedig felsorolni is nehéz lenne, ki mindenki lesz ott a magyar zenekarok közül, legyen elég annyi, hogy aki kicsit is számít a hazai zenei életben, az tiszteletét teszi majd Kapolcson és környékén.

A fentiekből kiindulva idén is hatalmas érdeklődés várható a Művészetek Völgyére, ami sajnos a jegyüzérkedésnek is kedvez, de az együttműködés célja, hogy a lehető legalacsonyabb szintre szoruljon vissza a visszaélések száma.

Hogyan működik?

Az első lépés eladói részről a jegy feltöltése a Tickething.hu-ra, ahol egy automatikus folyamat, egy ún. API híváson keresztül néhány pillanat alatt ellenőrzi annak eredetiségét. Ha valaki megvásárolja, egy teljesen új jegyet kap, azaz nem áll fent a veszélye annak, hogy valaki többször is eladja ugyanazt a jegyet, ráadásul amint elkelt, a Művészetek Völgye érvényteleníti az eredetit. A folyamat következő lépéseként az eladó már az eladás másnapján megkapja a pénzét, végezetül pedig a vásárló gond nélkül bulizhat az ország egyik leghangulatosabb fesztiválján. Odalent mindez folyamatábrán is látható.

Tickething, Művészetek Völgye, Jegycsere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *