Kolorádó

Az egy hét múlva kezdődő Kolorádóban a nők is főszerepet kapnak

Dávid Kovács Fesztivál Leave a Comment

A 2016-ban indult Kolorádó egészen új színt hozott a magyar fesztiválok közé. Igazodva a nemzetközi trendekhez, Kolorádóban a hangsúly nem a mennyiségen, hanem a minőségen van – és az egyértelmű kiálláson olyan értékek mellett, amikben hisznek a szervezők, és szeretnék, ha mások is hinnének benne.

Ezek közé tartozik a meggyőződés, hogy a fesztiválszínpadokat sem uralhatják csak férfiak. Az előző években is törekedtek erre, de idén már feltett szándékuk volt, hogy a női előadók minél több lehetőséget kapjanak.

Ezért a 2018-as nyári fesztiválszezonban Magyarországon a Kolorádó programjában kapják a legnagyobb szerepet a nők. A húsz külföldi zenei előadó között tizenegy olyan szerepel, amiben nők is színpadra állnak. A headlinerek között ott van például a huszonegyedik századi R&B fáklyahordozója, Kelela, Spanyolország legvagányabb csajzenekara, a Hinds, világzenei fronton pedig az egészen egyedülálló, tuareg gitárzenét játszó Les Filles De Illighadad érkezik Nigerből.

Kolorádóban nagy hangsúlyt kapnak az elektronikus tánczene legizgalmasabb hajtásai, és ahogyan a világ technószínpadain is évek óta egyre gyakoribb és sugárzóbb a női jelenlét, úgy ezt itt is tapasztalhatjuk majd. Annyira, hogy a DJ-pultban is többször láthat majd a közönség tehetséges nőket, mint férfiakat: Avalon Emerson az arizonai sivatagból, UMFANG a New York-i Discwoman kollektívából, Powder Japánból, Inga Mauer Oroszországból, Jayda G és RAMZi Kanadából, Lena Willikens pedig Németországból jön boldogítani a topogó talpakat.

Kolorádó, Tickething, jegycsere

A Tickething a Kolorádó Fesztivál hivatalos jegycsere partnere, oldalunkon keresztül biztonságos és ellenőrzött körülmények közt adhat el és vásárolhat bárki e-jegyeket, melynek menetéről részletesen ide kattintva lehet olvasni.

Nyitókép: Szemerey Bence / Kolorádó

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *