Erik Sumo

#napiajánlat: Erik Sumo Band koncert

Bence Somogyi Ajánló, Koncert, Zene Leave a Comment

Két év után újra megmutatja magát az Erik Sumo Band, a hazai popélet egyik legszimpatikusabb csodabogara. Kihagyhatatlan zenélés a nyár derekán a fővárosban is!

 

FIGYELEM!
Az esemény tavasz eleje, nagyjából a bejelentés óta telt házas! Aggodalomra azonban semmi ok – a Tickethingen még az utolsó pillanatban is csíphetsz el jegyeket!

 

Mikor?
2018. július 29. péntek

Hol?
A remek Kobuci kertben, Óbuda szívében.

Kik?
Erik Sumo, azaz Tövisházi Ambrus a hazai zenei élet kiemelkedő szereplője, az Amorf Ördögök – és Lovagok -, a Péterfy Bori & Love Band alapító tagja, zenész, zeneszerző (Liza, a rókatündér, Az igazi mikulás, Pánik) producer (Kiscsillag, Hó Márton, Meztelen Diplomaták, stb), a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének birtokosa, és ki tudja még mi minden.

Személyes zenekara, az Erik Sumo Band 2005 óta szállítja bizarr csavarokkal sűrűn tűzdelt sanzon/pop/alter/tánc-/miegyéb zenéjét (saját meghatározás szerint “western-pszichadelikus barkácspop”) vájt fülű közönségének. A zenekar 2012-ben, három albummal a háta mögött jelentette be működésének felfüggesztését, amihez azóta is tartja magát, így minden koncertje kiemelkedő esemény: a két évvel ezelőtti, három telt házas budapesti és egy Művészetek Völgyében adott estje (ami jelen sorok írójának egyik legjobb koncertélménye volt) után idén két fellépést vállaltak – egyet a Fishing on Orfűn, egyet pedig Budapesten.

Erik Sumo & The Fox-Fairies – Dance Dance Have A Good Time ダンスダンス☆ハバグッタイム

Liza, a rókatündér filmzene // Zene: Tövisházi Ambrus Szöveg: Eiko Toda https://soundcloud.com/eriksumo A klipet készítette: Ujj Mészáros Károly és Rokonál Benedek Dob: Halmos András Fúvós hangszerelés: Subicz Gábor Gitár: Mészáros Ádám Felvételek: Pápai István A szám a Liza, a rókatündér című abszurd romantikus vígjáték zenéje, amelyet a ’70-es évekbeli japán popzene ihletett.


Az ESB jelenlegi felállása a névadó-billentyűsön túl: Harcsa Veronika, Kiss Erzsi, Nagy István, Pápai István, Drapos Gergely, és Gáspár Gergely.

Kinek?
A jól táncolható, az igényes, vagy akár a bizarr zenék szeretőinek, a csodálatos női vokálok szerelmeseinek, olyanoknak, akik megnéznék a régi kedvencüket – vagy akik épp’ csak annyit tudnak, hogy szeretnék bekiabálni azt a bizonyos vuuUU-t a Liza zenéjébe.

Hogyan készülj?

Ajánlott belépő az Erik Sumo-univerzumba: My Rocky Mountain, Disco In My Head, illetve a koncert időpontjára való tekintettel a Friday I’ll Be Dead. Ezek után meg úgysem akarod majd elnyomni az automatikus lejátszást – de kezdheted akár innen is:

Erik Sumo – Sirens Of The Dead Sea (Audio)

Taken from the album ‘My Rocky Mountain 10th Anniversary Edition’ Download/stream 👉🏻 https://eriksumo.lnk.to/rocky10ID The year 2015 marks 10-year anniversary of debut album by Ambrus Tövisházi, Hungarian producer/songwriter. My Rocky Mountain has originally been released in 2005 on a small and lovely record label Pulver Records, from Stuttgart, Germany.

Fotó: Fishing On Orfű / Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *