Bánkitó Fesztivál

6 érv az idei Bánkitó Fesztivál mellett

Dávid Kovács Ajánló, Fesztivál Leave a Comment

Idén is számos izgalmat tartogat a július 11-én kezdődő Bánkitó Fesztivál, ezek közül emeltük ki alább azt a hatot, melyek szerintünk a legcsábítóbbak lehetnek az idei fesztiválon. Koncertek, helyszínek, természeti adottságok – bármi, ami mássá, többé teszi a Bánkitót. A fesztiválra egyébként idén először teljesen elfogytak az elővételes árú bérletek, ez gyakorlatilag garancia a telt házra, mely után már csak kizárólag a Tickethingen lehet majd bérlethez jutni.

Iceage (DK) – július 12., 23 óra, Északi Színpad

Már a bejelentésük pillanatában is örvendetes hír volt, hogy az egyik legjobb kortárs post-punk banda fellép Bánkon, de mióta május elején napvilágot látott a dán Iceage egészen kiválóra sikeredett negyedik nagylemeze, még inkább azt gondoljuk, hogy az egész hazai fesztiválszezon egyik legjobb koncertje várható tőlük.

Iceage – The Day the Music Dies

From the new album ‘Beyondless’ out May 4th on Matador Records. Available now for pre-order: http://smarturl.it/Beyondless http://iceagecopenhagen.eu/ https://www.facebook.com/IceageCopenhagen/ https://www.instagram.com/iceage/ http://www.matadorrecords.com/iceage CREDITS Directed & produced by Iceage & Graeme Flegenheimer Edited by: Ribka M.

Civil programok

Bár nem a Bánkitó az egyetlen fesztivál, ahol képviselik magukat a civil szervezetek, jó eséllyel itt a legerősebb a jelenlétük. A civil programok gerincét az idei központi téma, a jövő és az ezzel kapcsolatos kérdések adják majd, de lesznek kerekasztal-beszélgetések, workshopok, kiállítások és előadások például a nők elleni erőszakról, a közösségi kertekről, kisállatok örökbefogadásáról és sok más egyébről, amikről a szervezők szerint fontos beszélni. Civil programok itt.

Bánkitó Fesztivál, Civil programok

Fotó: Bánkitó Fesztivál

Tószínpad

A Tószínpad nem csupán a Bánkitó egyik leghangulatosabb helyszíne, de az egész hazai fesztiválszíntéré is. A színpad gyakorlatilag nem is kíván meg semmilyen díszítést, hiszen a mögötte ringatózó Bánki-tó úgyis ellopja a show-t. Itt játszik majd többek közt a Ricsárdgír, a Dope Calypso, az amerikai Shigeto és az Esti Kornél is.

Bánkitó Fesztivál, Tószínpad

Fotó: Bánkitó Fesztivál

Bánkitó Színházi Fesztivál

Az alapvetően könnyűzenei fesztiválok közül a Sziget mellett szintén Bánkon a legerősebb a színházi felhozatal, méghozzá olyannyira, hogy nem túlzás kortárs színházi szemleként sem emlegetni a Bánkitót. A programban olyan alkotók, előadók, színházak kaptak idén helyet, mint a Tünet Együttes, Somló Dávid, a Trafó, a k2 Színház és Szabó Veronika. A részletes színházi felhozatal ide kattintva böngészhető.

Bánkitó Fesztivál, színház

Fotó: Bánkitó Fesztivál

Acid Arab (F) – július 14., 2 óra (15-re virradóra), Északi Színpad

Az Iceage mellett a másik külföldi zenei előadó, akiket kiemelnénk idén, az a francia Acid Arab párosa. Az utolsó éjjelen fellépő duó mesterien evickél a technoalapok, a közel-keleti dallamok és világzenék okozta örvények közt. Musique De France című legutóbbi lemezük sokak szerint a 2016-os év legjobb fúziós elektronikus zenei albuma volt.

Acid Arab – Gul l’Abi (feat. A-WA) [Music Video]

A video clip project that expresses the mergence of diverse cultures and comprehensions by prioritizing aesthetic concerns. Influenced by the eastern culture, the project suggests a new “new world” concept, that is called “Neuland”. Indestructible denied by the women characters, masculine-dominant infrastructure has been faced a small yet an initiative response by taking down the imposer with what was imposed.

Bánki-tó

A Tószínpad kapcsán már megemlítettük, de külön is érdemes szót ejteni a fesztivál nevét is adó Bánki-tóról, amely köré összpontosul az egész rendezvény. Amellett, hogy szépségével hozzájárul a hangulathoz, természetesen úszásra, pancsolásra, vízibiciklizésre és segges ugrásra is alkalmas, levezetendő az esti fáradalmakat.

Bánkitó Fesztivál

Fotó: Bánkitó Fesztivál

Bánkitó jegyet keresel, vagy túladnál rajta? Kattints a logóra!

Tickething, Bánkitó, Jegycsere

Nyitókép: Bánkitó Fesztivál

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *