The Glitch Mob

Novemberben The Glitch Mob az Akvárium Klubban

Dávid Kovács Koncert Leave a Comment

A színpadi rocksztár-elektronika egyik legnagyobb produkciója, a The Glitch Mob három év után újra Budapesten! A Los Angeles-i producertrió az A38 Hajó szervezésében lép fel az Akvárium Klubban november 24-én, májusban megjelent új lemezével.

A közel tíz éve alapított The Glitch Mob a kaliforniai “bass music” egyik legnagyobb sikerű zenekara. Nem tévedés a zenekar szó használata, hiszen a Glitch Mob lételeme mindig is a színpad volt. Eszméletlen hangulatú fellépéseik, show-ik majdhogynem rockkoncertek, azok minden külsőségével. Kifelé, a közönség felé fordított kütyük, samplerek, káoszpadok, touchscreenek – talán a Glitch Mob bizonyította be először, hogy egy potitekergetős pitchelés is lehet éppoly szexi a színpadon, mint egy gitárszóló.

A Glitch Mob annak idején egy csapásra véget vetett az introvertált, fülessel BMP-eket számoló, kijelzőbe meredő DJ-k mítoszának. A trió gondosan koreografált, látványosan díszletezett fél-live szettjei tényleg koncertszámba mennek. A tavaly megjelent második nagylemez, a Love Death Immortality bevallottan nem is lemez, hanem – ahogy egy kritkus fogalmazott – “erőtől duzzadó playlist”, amit kifejezetten a show-k kedvéért raktak össze. Mélyen jellemző, hogy a Glitch Mob, eladásokkal egyáltalán nem foglalkozva az összes lehetséges platformon (YouTube, Soundcloud, Mixcloud) ingyen elérhetővé tette mind az albumot, mind annak idén februárban megjelent remixlemezét.

Chapter III: The Glitch Mob – Disintegrate Slowly

NEW ALBUM + ON TOUR! “See Without Eyes” Available NOW at http://theglitchmob.com /// Directed by Strangeloop /// Created by Strangeloop Studios Limited “Meet & Greet” passes are available!

Az teljesen biztos, hogy Glitch Mob-számot mindenki hallott már: freeride- és szörfklipek első számú aláfestő zenéje, GoPro-felvétel el sem képzelhető nélküle a YouTube-on, de Amerika Kapitány is kizárólag erre hajlandó felengedni a mélyfagyasztásból.

Nagyívű, bombasztikus, dübörgő “glitch hop”, monumentális remixek (többek között a White Stripes Seven Nation Armyjára, a Daft Punk Derezzed-jére, a Prodigy Breathe-jére), fejletépős EDM-himnuszok, összetett és letaglózóan látványos színpadkép, precízen kidolgozott koreográfia és persze totális őrület. Nagyjából így néz ki egy elementáris erejű Glitch Mob-szett – ezúttal nagy fesztiválok helyett forró klubfellépésen.

Belépők 4900 Ft-tól kaphatóak, a jegyelővétel és a Facebook-event ide kattintva érhető el.

Sajtóanyag: A38 Hajó
Fotó: The Glitch Mob / Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *