headliner, fesztivál

Ők lehetnek a 2019-es fesztiválok headlinerei (1. rész)

Dávid Kovács Fesztivál, Turné Leave a Comment

Nem lehet elég korán kezdeni. Minden évben egyre korábban röppennek fel a következő év lehetséges fesztiválheadlinereivel kapcsolatos hírek, melynek persze az az oka, hogy a bookerek is egyre hamarabb kötik le az egyes nagy előadókat, ezzel párhuzamosan pedig a pletykák is elkezdenek terjedni. Cikksorozatunkban részenként öt-öt előadó lehetséges 2019-es nyári turnéjának esélyeit latolgatjuk, természetesen kitérve a hazai fesztiválok lehetőségeire is.

Metallica

A Metallica idei arénaturnéja több helyszínen is rekord nézőszámot hozott, és szerencsére hozzánk is elért, de nem kell csüggedniük azoknak az európai rajongóknak sem, akik a megszokottnál kisebb koncerthelyszínek miatt lemaradtak idén a banda koncertjeiről. A Metallica közösségi oldalaira május végén került ki a hír, hogy jövő nyáron is visszajönnek kontinensünkre, sőt szeptemberben már jönnek is az első dátumok. Mivel idén az arénákat választották, szinte biztosra lehet venni, hogy jövőre stadion- és fesztiválturné várható, minimum szomszédos helyszínekkel.

Metallica: Moth Into Flame (Budapest, Hungary – April 5, 2018)

Filmed at the Sports Arena in Budapest, Hungary on April 5, 2018. © 2018 Blackened Recordings Follow Metallica: http://www.metallica.com http://www.livemetallica.com http://www.facebook.com/metallica http://www.twitter.com/metallica http://www.instagram.com/metallica http://www.youtube.com/metallicatv

Florence and the Machine

Florence Welch és zenekara a napokban jelentette be tavaszi Európa-turnéját a nemrég megjelent új lemezt követően, ami jelen esetben biztató hír, hiszen egyrészt nagyobb összefüggő turnét 2016 óta nem csináltak, másrészt idén mindössze három európai fesztiválon játszottak. A Florence and the Machine az utóbbi években klasszikus fesztiválzenekarrá vált, mostanra pedig azt sem sokan kérdőjelezik meg, hogy a húzónevek közt a helyük, ezért mindenképpen számítunk rájuk is a jövő évi fesztiválszezonban, akár a Volton, akár ismét a Szigeten.

Florence + The Machine – Queen Of Peace – Live at Glastonbury 2015

Listen to new single, ‘Hunger’ and buy the new album here: https://lnk.to/FlorenceTheMachineHunger Join Florence online: http://www.facebook.com/florenceandthemachine http://www.twitter.com/flo_tweet http://www.instagram.com/Florence Follow Florence on Spotify: http://po.st/FlorenceSpotify Sign up for updates: http://www.florenceandthemachine.net Music video by Florence + The Machine performing Queen Of Peace.

Muse

Idén nyáron a Muse sem viszi túlzásba a turnézást, ennek fő oka, hogy a háttérben már javában készül a brit zenekar nyolcadik stúdióalbuma, melyhez július 19-én már a harmadik kislemezdal fog kijönni, így igazán meglepő lenne, ha nem adnák ki még idén a lemez. A megjelenést követően vélhetően ők is önálló turnéval indítanak majd, de a Muse sem arról híres, hogy ellen tudna állni a fesztiváloknak. Az utóbbi időben ritkán maradtunk ki a naptárukból, remélhetőleg ezúttal sem feledkeznek meg rólunk.

MUSE – Psycho [Live from MUSE: Drones World Tour]

MUSE: Drones World Tour is a one-night only event, in cinemas worldwide, on Thursday 12 July 2018. Secure your tickets now: http://www.musedrones.film http://muse.mu http://instagram.com/muse http://twitter.com/muse http://tumblr.muse.mu http://facebook.com/muse http://trafalgar-releasing.com/

Twenty One Pilots

Egy év hallgatást követően rögtön két új dallal tért vissza a Twenty One Pilots a minap, októberben pedig érkezik az ötödik albumuk is, melyet igencsak nagyszabású világkörüli turné követ, ami érinteni fogja Ukrajnát, Ausztriát, Csehországot és Lengyelországot is. Nem szeretnénk túlzott reményeket táplálni, de elég gyanúsan körbelőttek minket, ami sok esetben jelenti azt, hogy már le van kötve egy fesztiválfellépés, esetleg előrehaladott tárgyalások folynak róla.

twenty one pilots: Heavydirtysoul (Live at Fox Theater)

just two boys performing ‘Heavydirtysoul’ with the oakland clique. get tickets to see twenty one pilots on tour: http://twentyonepilots.com/tour Blurryface available now on… iTunes: http://www.smarturl.it/blurryface Google Play: http://www.smarturl.it/blurryface-gp Amazon: http://www.smarturl.it/blurryface-az Spotify: http://www.smarturl.it/TOP-Spotify Webstore: http://www.smarturl.it/top_store find twenty one pilots on…

Swedish House Mafia

Az elmúlt időszakban szinte minden évben felreppentek a pletykák a Swedish House Maffia összeállásával kapcsolatban, ám egészen az idei esztendőig mindig kacsának bizonyult a dolog. Elsőként márciusban, a miami Ultra Music Festivalon lépett színpadra együtt Steve Angello, Axwell és Sebastian Ingrosso, de ekkor még nem lehetett tudni, hogy ez csak egyszeri alkalom volt-e, vagy várható folytatás. A választ június elején Steve Angello adta meg a svéd Sydsvenskan napilapnak: 2019-ben reunion turnéval tér vissza a hármas. Idehaza elsősorban a Balaton Sound lehet a befutó, de a Sziget is szóba jöhet attól függően, hogy mikor lesz elérhető a svéd trió.

Swedish House Mafia – Live @ Ultra Music Festival 2018

Swedish House Mafia – Live @ Ultra Music Festival 2018 Thank you watching please subscribe channel for better videos https://www.facebook.com/anhduyamg https://www.instagram.com/anhduyamg https://twitter.com/anhduyamg https://soundcloud.com/anhduyamg

Fotó: Hugo Macedo / NOS Alive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *