Damien Rice

Damien Rice szeptemberben először lép fel Budapesten

Dávid Kovács Hír, Koncert Leave a Comment

Dallam-utazásra hív minket szeptember utolsó szombatja, ugyanis a folk- és indie rock egyik meghatározó előadója, Damien Rice először érkezik Budapestre. Az ír zenész őszi turnéja szeptember 29-én kanyarodik Magyarországra, és a MOMkult falai között várja majd a hazai közönségét. 

Damien Rice több mint 25 éve mozog már a zenei világban és ez idő alatt először a Juniper nevű rock zenekar tagjaként, majd a 2000-es évek elejétől már szólóban bizonyítja a közönségnek dalszerzői és énekesi képességeit. Karrierjét olyan dalsikerek fémjelzik, mint a Cannonball, a Volcano vagy a Making Noise, amelyek jellegzetes melankolikus, ám mégis felemelő dallamai már az elsőre a hallgató zsigereibe lopják magukat, nem kevés szerzeménye köszönt vissza rangos sorozatok vagy épp mozifilmek betétdalaként.

Damien Rice – I Don’t Want To Change You [Official Video]

The New Album | ‘My Favourite Faded Fantasy’ | Available from 31st Oct Pre-order here: http://smarturl.it/MFFF Special album bundle’s also available: http://smarturl.it/MFFF.store?IQid=yt German fans watch here: http://po.st/EF0ckz Directed by Arni & Kinski Follow Damien Rice on: Facebook https://DamienRice.lnk.to/Facebook Twitter https://DamienRice.lnk.to/Twitter Instagram https://DamienRice.lnk.to/Instagram YouTube https://DamienRice.lnk.to/YouTube https://DamienRice.lnk.to/Website

Az egyre növekvő rajongótábor mellett a kritikusok körében is hamar értő fülekre talált Damien Rice hangja és dallamvilága. Amerikában, az Egyesült Királyságban és Európában is komoly szakmai sikereket tudhat már maga mögött az idén 44 éves előadó, a legutóbbi, My Favourite Faded Fantasy címre keresztelt albumát megannyi rangos magazin nemes egyszerűséggel ’elképesztőnek’ vagy az ’év albumának’ titulálta.

Damien Rice – 9 Crimes – Official Video

The official video for the song “9 Crimes” from Damien Rice’s album 9. Follow Damien Rice on: Facebook https://DamienRice.lnk.to/Facebook Twitter https://DamienRice.lnk.to/Twitter Instagram https://DamienRice.lnk.to/Instagram YouTube https://DamienRice.lnk.to/YouTube https://DamienRice.lnk.to/Website

A szeptemberi koncertre 7900 és 15990 Ft közötti áron válthatunk jegyet július 26-tól a Ticketportal rendszerén keresztül. A hivatalos Facebook-esemény ezen a linken érhető el.

Sajtóanyag: Budapest Promoter
Fotó: partisanpr.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *