sziget 2019

Ki lehet a 2019-es Sziget első headlinere?

Dávid Kovács Egyéb, Fesztivál Leave a Comment

Éppen egy héttel ezelőtt intettünk búcsút az idén ismét látogatórekordot döntött Sziget Fesztiválnak, de a szervezők máris elárultak néhány fontos információt a jövő évi etapról, többek közt azt, hogy szeptemberben már be is jelentik az első headlinert a 2019. augusztus 7-13. közt visszatérő fesztiválra. Megtippelni meglehetősen nehéz lenne az előadó vagy zenekar kilétét, de néhány névre le lehet szűkíteni az esélyesek listáját pletykák vagy már akár kézzelfogható információk alapján. Mi utóbbit választottuk, de fontos megjegyezni, hogy lehet szó olyan fellépőről is, akiről ezidáig nem érkeztek hírek 2019-re vonatkozóan, ezért a meglepetésfaktorról sem szabad megfeledkezni. A listára kerültek megkérdőjelezhetetlenül nagy nevek és kisebb, de már headliner-méretű előadók is, utóbbiak közül azonban csak olyanok, akik idén egyáltalán nem vagy csak szórványosan fesztiváloztak.

Metallica

A Metallica idén Budapestet is útba ejtette arénaturnéjával, melyet követően nem sokkal már el is árulták, hogy jövőre az egész nyarat Európában fogják tölteni. Habár a közösségi oldalakra kikerült posztban stadionturnét emlegetnek, nagyon meglepő lenne, ha jövőre sem játszanának európai fesztiválokon, ugyanis a 2016-os, Hardwired… to Self-Destruct dupla album óta csak a tengerentúlon fesztiváloztak. A már említett posztjuk szerint szeptemberben érkeznek az első 2019-es dátumok, ami bizakodásra adhat okot, nálunk a Metallica az első számú esélyes jelenleg.

Metallica: Hardwired (Official Music Video)

From the album “Hardwired…To Self-Destruct” available everywhere on November 18. Directed by Colin Hakes & The Artist © 2016 Blackened Recordings Follow Metallica: http://www.metallica.com http://www.livemetallica.com http://www.facebook.com/metallica http://www.twitter.com/metallica http://www.instagram.com/metallica http://www.youtube.com/metallicatv

Coldplay

A brit együttes egyike annak a kevés ezredfordulós együttesnek, amely igazi stadionzenekarrá tudott nőni, ugyanakkor éppen emiatt ritkán is fesztiváloznak, ám most olasz, spanyol és ír hírek szerint is komolyan felvetődött a lehetősége, hogy 2019 nyarán európai fesztiválokon játszanak. Tökéletesen passzolnának a Sziget koncepciójába, és nem meglepő módon évek óta próbálkoznak is velük a szervezők, ahogy egyébként a Metallicával is.

Coldplay – Hymn For The Weekend (Official Video)

The second single to be taken from Coldplay’s acclaimed new album, A Head Full Of Dreams (out now).

Swedish House Mafia

Szinte felrobbant az EDM-világ, amikor kiderült, hogy jövőre ismét összeáll a műfaj egyik legnagyobb hatású triója, Axwell, Sebastian Ingrosso és Steve Angello. Elsősorban valószínűleg a Balaton Soundra szeretnék megszerezni őket, de bizonyára a Sziget is képben van, mint lehetséges opció. Axwell Λ Ingrosso buli az utóbbi években többször is volt nálunk, ami azt sejteti, hogy szeretik a magyar közönséget, talán ez is növeli egy hazai Swedish House Mafia fellépés esélyét.

Swedish House Mafia – Save The World

Download NOW on iTunes: http://bit.ly/SHMsavetheworld The new single ‘Don’t You Worry Child’ is OUT NOW! Click here to listen http://smarturl.it/DYWC UNTIL NOW – The Soundtrack to One Last Tour. Out Now: http://smarturl.it/SHMUntilNow Axwell, Sebastian Ingrosso and Steve Angello are Swedish House Mafia, watch more videos here: http://www.youtube.com/swedishhousemafia For more news, music, live dates and merchandise…

Paul McCartney

Sokáig Paul McCartney nevével sem nagyon találkozhattunk a fesztiválok poszterein, de az utóbbi időben mintha rákapott volna a dolog ízére, ráadásul szeptemberben új albummal jelentkezik, melyet követően arénaturnéra indul. Ez általában jó előjel egy nyári fesztiválturnéhoz, melynek első dátuma akár a Sziget is lehet. Legendás előadóként több generációt is meg tudna mozgatni, ami a szervezők részéről is fontos szempont.

Paul McCartney – I Don’t Know (Lyric Video)

‘Egypt Station’ in stores September 7th PRE-ORDER HERE: https://paulmccartney.lnk.to/EgyptStation Music video by Paul McCartney performing I Don’t Know. © 2018 MPL Communications Inc, under exclusive license to UMG Recordings, Inc. http://vevo.ly/a7VMBK

Twenty One Pilots

Október 5-én új nagylemezzel, majd arénaturnéval tér vissza a Twenty One Pilots párosa, aminek európai része március közepéig tart, ezt követően pedig várhatóan Ázsia és Ausztrália következik majd. Eleve volt az utóbbi időben egy kis szünetük, de ami az európai fesztiválokat illeti, 2016 óta nem játszottak sehol az öreg kontinensen, szóval nagyon érik már ez is, mondjuk a Szigettel megnyitva a helyszínek sorát.

twenty one pilots: Levitate [Official Video]

twenty one pilots official video for ‘Levitate” from the forthcoming album TRENCH, available October 5th on Fueled By Ramen.

Florence and the Machine

Igen erős új albumot adott ki idén Florence Welch és zenekara, de valószínűleg éppen emiatt mindössze három európai fesztiválon játszottak, sőt az önálló turnéjuk is csak szeptemberben fog beindulni igazán. 2015-ben már játszottak a Sziget Fesztiválon is, azóta pedig még magasabbra emelkedett az ázsiójuk, ez és a kevés idei koncert szerintünk őket is esélyessé teheti, ám való igaz, miattuk azért nem fognak rögtön elfogyni a napijegyek.

Florence + The Machine – Hunger

The new album from Florence + The Machine, HIGH AS HOPE, is out now: https://florenceandthemachine.net/ Hunger Directed by AG Rojas Produced by Park Pictures…

Tame Impala

Hasonló a helyzet a Tame Impalával kapcsolatban is, mindössze annyi különbséggel, hogy tőlük jövő nyárra várható a negyedik nagylemez, ami kedvező lehet a Sziget szempontjából, hiszen emiatt inkább a nyár második felében érkezhetnek Európába. 2013-ban ők is jártak már a Hajógyárin, akkor még az A38 sátrában, de mostanra már egyértelműen a nagyszínpad kiemelt idősávjában a helyük.

Tame Impala – The Less I Know The Better (Official Video)

Buy, Download or Stream The Less I Know The Better by Tame Impala taken from the album Innerspeaker https://TameImpala.lnk.to/InnerSpeakerYT Subscribe to the official Tame Impala YouTube channel: https://www.youtube.com/user/tameimpalamusic?sub_confirmation=1 Follow Tame Impala on…

Drake

Június végén megjelent új albumával Drake gyakorlatilag minden elképzelhető rekordot megdöntött, tavaly óta azonban mindössze egy meglepetéskoncertet adott Európában, ami jó előjel lehet a 2019-es nyárra nézve. Az ő szeptemberi bejelentésének biztosan sokan örülnének, de talán túlságosan is csak a 25 év alatti korosztályt mozgatná meg, rajta azért kicsit meglepődnénk.

Drake – God’s Plan

God’s Plan (Official Video) Song Available Here: https://Drake.lnk.to/ScaryHoursYD Directed by Karena Evans Executive Producers Director X & Taj Critchlow Produced by Fuliane Petikyan For Popp Rok Music video by Drake performing God’s Plan. © 2018 Young Money Entertainment/Cash Money Records http://vevo.ly/Z6Unb9

Fotó: Rockstar Photographers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *