Seafret

A Seafret februárban először Magyarországon!

Dávid Kovács Koncert Leave a Comment

Február 10-én először érkezik Magyarországra a Seafret, Jack Sedman és Harry Draper folk duója. A koncertre november 2-án, 10 órától lehet jegyet vásárolni.

A két brit srác egy open mic esten találkozott és annyira kedvelték egymás produkcióját, hogy végül közös zenélésbe kezdtek. Nevüket az északi-tenger ihlette, amihez mindketten közel éltek és ez a természetesség jellemző a zenéjükre és cselekedeteikre is: a két srác azután, hogy bejárták a világot, Londonba költöztek és egy major kiadónál megjelentették debütáló, Tell Me It’s Real c. lemezüket, most azonban visszaköltöztek szülővárosukba, Bridlingtonba és ismét a saját kezükbe vették az irányítást és a saját útjukon haladhassanak tovább. Az eddig megélt tapasztalatok azonban Jack szerint mind szükségesek voltak ahhoz, hogy most ezekkel az élményekkel a zsebükben, nyugodtan vágjanak neki új lemezüknek. „A dalaink természetesen fejlődnek” – mondja Harry – „és mind meglehetősen különböző. Többféle stílusú zene is megjelenik a számokban, amiken dolgozunk – a rocktól kezdve, több elektronikus hangig és erősebb samplingekig.”

Nemcsak a zenében érhető tetten a változás, hanem a zenekar hozzáállásában is. A Seafret most sokkal nyugodtabb és még eltökéltebb, mint valaha. „Az első albumot a költözés és az otthon hiánya ihlette. De most visszatértünk és ez az album teljesen különböző lesz, ahogy a dallamok is sokkal változatosabbak és izgalmasabbak.” A zenekar hazatérése óta sorra gyártja új dalait, szeptemberben megjelent Monsters c. EP-jüket pedig ígéretük szerint hamarosan egy egész lemez követi, melyet február 10-én élőben is megismerhetünk a zenekar első budapesti koncertjén, a Dürer Kertben. Hivatalos Facebook-esemény ezen a linken.

Seafret – Can’t Look Away

Can’t Look Away is taken from our forthcoming EP. You can stream or download the track here https://seafret.lnk.to/CantLookAway Subscribe to Seafret: http://smarturl.it/SeafretYT Our debut EP ‘Give Me Something’ is out now: http://smarturl.it/GiveMeSomethingEP?IQid=yt Facebook – https://www.facebook.com/seafretofficial Twitter – https://twitter.com/SeafretOfficial Instagram – http://instagram.com/seafretofficial Stream – http://smarturl.it/SeafretStrm

Sajtóanyag és fotó: New Beat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *